Sinnikästä tuotantoa

Väikkäriä permakulttuurista, ruoantuotannosta ja energiasta

Permakulttuurin perusteet – suunnitteluperiaatteet – Tee pieniä ja hitaita ratkaisuja

Jätä kommentti

Perkaan tutkimukseeni liittyen permakulttuurin perusteoksia. Keskeinen kirja, jota tutkin on David Holmgrenin Permaculture Principles & Pathways Beyond Sustainability. Ohessa yhdestoista osa kirjasta tekemästäni lyhennelmästä.

Paikallisen sinnikkyyden kasvattamiseksi ja sitä kautta niiden muodostaman kokonaisuuden sinnikkyyden lisäämiseksi, jokaisen paikallissysteemin tulisi olla mahdollisimman autonominen, ja niiden toimintojen tulisi perustua toiminnon kannalta mahdollisimman pieneen mittakaavaan ja energiatehokkaaseen menetelmään.

Energiavirran kutistuessa systeemien tulee pienentyä, hidastua tai tehdä molempia. Ihmistoiminnoille sopivin mittakaava on ihminen. Siirtyminen nykyisestä nopeasta, globaalista fossiilikulttuurista hitaisiin, paikallistalouksiin vaatii ylisukupolvista suunnittelua ja ponnistelua.

Kuten monet teknologiakriitikot, Holmgren ehdottaa sopivan kokoista teknologiaa jota on helppo käyttää ja huoltaa, joka on työintensiivistä fossiili-, tai pääomaintensiivisyyden sijaan ja, joka perustuu paikallisiin raaka-aineisiin tukien näin paikallistalouksia.

Mainokset

Kirjoittaja: Sampsa

Teen Helsingin Yliopistolla väikkäriä ruoantuotannon resilenttiydestä öljyn hinnan nousuun ja pohdin josko permakulttuuri auttaisi asiassa. Blogi toimii opintopäiväkirjana.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s